Busstrejken


Sitter just nu och kollar på Sorority boys, men den är snart slut, rätt knäpp film det där ;)
Ja, det ser så ut att jag inte kommer iväg till praktiken imorrn pga busstrejken. :( det är både skönt och tråkigt då det skulle vara min sista vecka där, och skönt då jag får semester lite tidigare. Men jag vet ju inte hur länge strejken håller i sig, kan ju bara vara imorrn, och så går dom som vanligt på onsdag igen. Men iallafall så hoppas jag att dom går som vanligt igen nästa vecka, då min roliga grej ska vara förhoppningsvis, ska bli jätte kul om det kan bli av, skulle bli riktigt sur om bussarna inte går på veckor. Men det ska dom väl inte göra. Håll tummarna :)

Mamma Mia!

Åh, vill så se denna film, verkar vara jätte bra och mysig, och ännu en film som spelas i underbara Grekland :)
Någon mer som vill se den?

Bloggkoll



Lägg gärna till mig på Bloggkoll, rätt bra sida det. Så är du inte medlem där,bli det ;)
Ni ser säkert "knappen" jag har här på vänstra sidan under min bild.

Trött på koder

Gud så trött jag är på koder och layouter just nu, har hållt på nästan hela dagen med att få till något snyggt, men inte fått till något bra, detta är det bästa jag kunde få till, men den blir nog bra tillfällig till jag får till nått bättre. Jag okar inte hålla på längre :) Har på Bröllopsfixaren i bakgrunden nu också, rätt mysig film det. Sen så har jag en jätte kul grej på gång också, men berättar lite mer om vad det är när allt är klart, nu blev ni allt nyfikna va? ;) jaja, off to read some blogs =)

God natt

Nu tänkte jag gå och lägga mig, blev rätt trött nu känner jag, det är en dag imorrn också. Såg också att jag har namnsdag idag (söndag). Inte för att vi brukar fira dom dagarna något, men ändå ;) jaja, God natt.

Flowers

Lite av dom bilderna jag tog igår kväll, låter dom tala för sig själva. =)








Vad förbannad jag blir

Jag läste aftonbladet´s tidning igår innan jag skulle sova, och såg att det var en jätte artikel om Sex and the city filmen, jag tänkte åh, vad kul, den ska jag läsa. :) Men den gjorde mig lite förbannad på dessa filmkritiker och så, för dom ska jämt tracka ner dom bra filmerna, och dom tror att alla andra ska tycka som dom, för om dom säger att det är en skitfilm så blir det ju en skitfilm för oss "vanliga" människor, för att dom tycker det, och detta är så sjukt. Jag skulle vilja att dom slutade att recencera filmer och serier i tidningarna, för det är ju bara deras åsikt, dom kan väl starta en egen tidning eller en blogg, så får man själv välja om man vill läsa deras dumma åsikter och slippa höra/läsa deras nertrackande på alla bra serier och filmer. nu inte bara den här SATC filmen utan alla andra också. Men det som gick mig på nerverna i denna artikeln var ett utal av filmkritikern Hans Wiklund "Tjejer som gillar "Sex and the city" förtjänar lägre lön än män" Vad fan säger han, tänkte jag då, detta är ju helt sjukt, det är ju världens förnedrande för oss tjejer. Detta var ju riktigt lågt sagt. Hade bara lust och gå och slå ner honom hihi, men allvarligt. Är det bara jag som tycker att det var lågt av honom att säga så? Jag iallafall blev rätt förbannad. Men visst så har alla rätt till egen åsikt, men detta tar väl priset.

Här är hela meningen om vad han sa:
"Brudar som gillar "Sex and the city" bidrar till att kasta jämlikhetssträvan hundra år tillbaka i tiden med de här löjliga Louis Vuitton-prinsessidealen. Och så tycker jag fan att om man är tjej och tycker det här är bra, då är man värd halva männens löner, inte en krona till, har han tidigare sagt i Mix Megapol."
Läs hela artikeln
Här


Avslutar detta jobbiga inlägget med en blom bild som jag tog tidigare ikväll:

Helg

Helg, helg, helg, gu så skönt det är, och just denna första dagen så njuter man som mest, då har man ju hela helgen framför sig. Men tyvärr har jag inte mycket inplanerat, vi blir bara tre st hemma också, då mamma och syrran åker bort inte tillsammans då, utan mamma åker och rider någonstans i sverige, minns inte riktigt var, och syrran åker till Grekland med pojkvännen. (Vill också dit igen :( ) så det blir bara jag, brorsan och pappa hemma.

Är lite nervös inför nästan vecka,då det kanske blir busstrejk i stockholms län, då alla bussar slutar att gå. Hur ska jag då komma till praktiken? Dom skriver också att man får kontakta grannar, vänner om att kanske få åka med dom, men det finns ju ingen jag kan åka med. åh, vad dom måste krångla till allt, nu kanske jag inte kan få gå på min sista vecka på praktiken pga av detta. Får hålla tummarna att "min" buss går iallafall, med det tror jag inte. Vad less jag blir.

Sunset


Torsdag igen, härligt, snart helg då :) Har inte mycke kul att säga just nu, så det blir inte så mycke inlägg, som ni kanske har märkt. Skulle vilja ut och fota lite, och helst lite människor, barn skulle vara jätte kul att prova på. jaja, nästa vecka är sista veckan, sen har jag semester, gu så skönt det ska bli. Längtar. Ne, nu håller jag på och nyser som bara den, så jag ska nog gå och ta mig en Clarityn.

God natt



En till bild på solnedgången från idag, det är riktigt vackert att himlen kan ha så många fina färger i sig.
Nu ska jag gå och lägga mig, börjar bli trött. Sov så gott.

Solnedgången ikväll

Bygger om

Jag håller på och "bygger" om här, så det kan se lite konstigt ut ett tag, men jag håller på och fixar till det.
Så ni vet vad som händer :)

Väskan



Den kom äntligen idag, yay ;), and I love it =)

SATC, THE MOVIE

SEX AND THE CITY, THE MOVIE
Jag bara älskade SATC filmen, ville att den aldrig skulle ta slut, man satt och grät, skratta, fick glädjetårar, blev arg. ja. alla känslor man kan ha nästan :) Och jag brukar inte gråta när jag ser på filmer, det är mycke sällan. Så den va mycke bra film och man har ju hört att man kanske skulle bli besviken på den, men NEJ, det blir man inte, inte dom som älskar serien och alla dom karaktärerna gör det inte. Ska inte berätta för mycket så det förstör för er som inte har sett den än. Men detta är ett måste för dom som gillar SATC ;) SE DEN!

Betyg:






Bilder från Google och Lovefilm.se

Snabb uppdatering, Bio nästa


Nu är jag hemma från min första grej denna måndag
, var ju på studiebesök hos en cateringfirma, och det gick bara bra det, verkar vara trevliga där. Nu får jag bara fundera på om jag vill börja praktisera där till hösten.

Fick också en glad nyhet på mailen när jag kom hem också:
Hej!
Försökt ringa dig och berätta att jag lyckats få fram den sista väskan vi hade i karlstad och att de skickar den idag till dig. Jag skickar den andra väskan tillsammans med fakturan från västeråsbutiken idag  så förhoppningsvis har du bägge väskorna imorgon eller i övermorn. Hoppas du blir riktigt nöjd med dem och har du någera funderingar nås jag dygnet runt på mailen,(kollar av den minst 15 ggr per dygn mvh andreas

Gissa om jag blev glad ;) Tack för att du höll tummarna Sandra det hjälpte. hihi ;)

Kommer bara in lite snabbt nu, då jag måste gå och äta lite lunch innan jag ska iväg igen, får ju ingen mat förrens vid 17-18 tiden. Lite konstigt bara då jag åt frukost för en timme sedan ungefär :)
Ciao!

Bild lånad från Google

Senaste filmerna

SO LITTLE TIME
Familj/Komedi
La in denna på min lista för att jag var sugen på att se en film med MKA, men denna var tyvärr som en serie, och den var inte alls bra, lite barnslig och överspelad nästan, det blev för mycke. Jag är ju inte ett stort fan av dom heller, detta är nog roligare för dom yngre.

Betyg:









THE LAKE HOUSE
Drama/Romantik
Denna var helt ok, tror att jag sett den förut, men mindes inget av den isåfall. Jag tyckte att den var lite för krånglig för min smak, man fick använda huvudet rätt mycket under hela filmen för att försöka hänga med.  Men den var ändå lite vacker. Fina miljöer och bra skådespelare. Ingen man kollar på om man bara vill slötitta på något.

Betyg:

Helgen och veckan

hejsan allihop!
Jag har nu fixat och lagt till lite kul på sidebaren, som en tagboard och en nedräkning, så ni får gärna lämna ett tassavtryck på tagboarden innan ni går. om ni inte kommenterar :)

Men med mig är det bra annars, har haft en skön helg och det var en trevlig midsommar, då några gamla vänner kom över på middag, men dom umgås mest med mina föräldrar, men jag satt med lite då och då. Blev tyvärr inga foton den dan, men det var inte så mycket att fota heller. :) Resten av helgen har jag tagit det lungt, men visst så känns det lite tråkigt att det är söndag igen. Men imorrn blir det nog en trevlig dag då först ska jag på studiebesök på en cateringfirma här på ön, Men det känns lite konstigt att det blir inom restaurang igen, då jag inte vill jobba inom det och har sagt det till AF också, men jaja, kolla kan man väl göra ;) Måste idag också läsa igenom lite papper om utbildningarna jag hittade i förra veckan då jag var på AF och kanske söka till dom. Sen ska jag hem och äta lite lunch innan jag sticker igen, då till stan med Emmy då vi ska gå på bio, ska se SATC filmen, äntligen :) sen ska vi på grekiska restaurangen som ligger i närheten, men detta har jag berättat innan så kanske är lite onödigt att ta om det ;) Så det kan bli att jag kommer hem sent imorrn, så det blir nog inte så mycke bloggandes, sen på tisdag,onsdag och torsdag ska jag ju till restaurangen, om jag nu kommer upp på tisdagen vill säga, jag hoppas det, för jag hatar att komma försent, så jobbigt.
 
Sen så fick jag ett mail från en där jag beställde väskorna att den ena (min tror jag) var slut hos dom, men att han skulle ringa till deras affärer i uppsala och karlstad och kolla om dom hade den direkt imorrn, och sedan höra av sig till mig igen. Gaah, om dom inte har den. håll tummarna ! ;) jaja, måste gå och duscha nu. Vi hörs!

I´m in lööv

Jag gick in hos Allie och såg att hon var med i en tävling där man kunde vinna en valfri väska, så jag gick ju såklart och kollade vad det var för något, väsktokig som jag är ;) Men kunde tyvärr inte kommentera så att jag kunde vara med i tävlingen konstigt nog, Jag som blev så kär i en väska på sidan där. Så nu har jag beställt den själv, yay. I´m in lööv ;) Hoppas bara att den är lika bra som den ser ut på bild, när jag får hem den sen. Men vilken bra tajming också, då jag var ute efter en ny väska, och jag har inte hittat MIN väska ute i butik.Tack Allie ;)

Mamma passade på att köpa en också (den på bilden nedan)




Bilder från Väskan

Någon som vill använda?

Har nu suttit och lekt i ps, och resultatet blev två blogg layouter, någon som vill använda någon av dom? Har för och med nu också en ny kategori, Bloggdesign ;)

Glad Midsommar



Hoppas ni får en underbar midsommar!

Utvilad

Idag tog jag en välbehövd sovmorgon, så skönt det var också. Sen har jag inte gjort så mycke, mest tagit det lungt, tagit hand om lite tvätt bara. Även om jag sov lite längre idag så somnade jag i sängen när jag kollade på Vänner, men jag låg så skönt :) Men nu tänkte jag att jag skulle kolla lite på Days, har inte sett något av veckans avsnitt än. :)
Glad midsommar förresten ;)

Var ligger Zoomen?


Foto: Mamma

En till bild från idag när jag skulle ta bilder med den nya tröjan, blev rätt nöjd med denna. Inte ofta jag blir nöjd med bilder som är på mig.

Jag är hur trött som helst nu, så jag ska nog snart gå och lägga mig. Som tur är så slapp jag åka till restaurangen imorrn, yay, chefen kom och sa till mig att dom inte hade så mycket att göra imorrn, så det skulle vara lite onödigt för mig att vara där då. Åh, så glad jag blev när hon sa det. Underbart =)

Konversation med mamma då hon tog bilderna på mig idag. (minns inte exakt vad vi sa, så detta är på ett ungefär)

Jag (efter att ha tagit ett par helbild på tröjan) Jag vill ha en närbild också.
Mamma: hur nära då?
Jag, Ja, ansiktet och så.
Mamma: men det gick ju inte
Jag: Men du får zooma in
mamma: Men det gick ju inte zooma mer.
Jag: men du får väl gå närmare också.
Mamma: Var ligger zoomen då?
Jag: (börjar skratta) På objektivet såklart ..(fortsätter skratta)

haha, kunnig hon är va? ;)

Stan och maraton

Kollar just nu på Sex and the city, tv3 har ju ett maraton idag :D så kul.
Idag var jag som sagt på praktiken, sen så träffade jag Emmy, och vi åkte först och hämtade biljetterna till Satc filmen vi ska gå på nästa vecka. Sen så gick vi och åt lite lunch, blev indiskt, jätte gitt var det. =) Vi gick också i affärer en stund, jag blev riktigt förvånad över mig själv då jag inte gillar att gå och shoppa och då kläder och sen när man ska gå och prova något att sen ha 6 plagg i handen, och på H&M till och med, där jag aldrig har hittat något, eller det var 100 år sedan. men tyvärr så var det bara ett av dom sex som jag fastnade för, men det är mycke för mig, som sällan hittar några kläder i butik. (Bild på den tunikan nedan) Och helt ok pris för den också, "bara" 98kr :) Ursäkta bilden också, var och är sjukt trött nu när jag kom hem, så jag ser inte klok ut på bilden ;)


Foto: Mamma

Tisdag

Vet ni vad jag kommer att göra på måndag kl 15:00? Jo, jag kommer sitta i biosalongen och kolla på SATC The movie yay, äntligen ska man få se den, och vad man längtat också, sen det började gå rykten om att det skulle bli en film =) efter bion ska jag och Emmy, (som jag ska gå med) gå på en grekisk restaurang och äta lite middag, så mysigt det kommer bli. Detta gör vi som ett slut, då vi inte kommer att träffas lika mycke nu.

Idag har jag varit på restaurangen och det gick bara bra, var som vanligt, sen så skulle jag till Globen för att ha en litet infomöte eller vad man nu ska säga på AF. Hade helt glömt bort att det var idag jag skulle dit, så det var tur att jag kollade i min almenacka igår innan jag la mig, annars så hade jag nog åkt hem. Men då jag var där kollade vi lite på utbildningar inom foto, och jag hittade två som verkade vara bra, en som börjar i augusti och den andra om ett år, så det blir nog att ansöka till dom. Imorrn ska jag till reastaurangen igen och efter det så ska jag träffa Emmy, vad vi ska göra då vet jag inte riktigt mer än att vi ska hämta ut biljetterna till Satc. Hoppas på fint väder imorrn då vi antagligen går inne i stan.
Nu ska jag strax se på I huvudet på Gynning, hoppas ni har haft en bra tisdag hittills :)

New York City


Foto: Lånad härifrån

Såg precis ett inlägg en tjej hade gjort i sin blogg om att hon skulle tillbaks till New york. Det känns verkligen som om alla åker dit nu, och på praktiken idag så snackade en om att hennes familj skulle till usa nästa år också. Så avis på dessa som får åka dit, och dom flesta har varit där flera gånger. Eller är det bara jag som känner så som har det som högsta dröm sen man var liten? Tänk att få gå och fota på Manhattan, och dessa underbara skylines. När är det MIN tur?

Måndag

Ja då var det ny vecka igen, och jag ska som vanligt till restaurangen imorrn, men denna vecka känns extra jobbig då jag ska dit på torsdag med och på eftermiddagen dessutom, men det kommer ju bara vara tre torsdagar som jag ska dit på som sagt, men gud så det känns som om min semester ligger långt bort nu. Man ser ju många studenter och undomar som slutar skolan nu, och det är så jobbigt för man vet att det är några veckor kvar tills man själv kommer bli ledig.

Jaja, har inte mycket mer att säga just nu, tänkte väl mest på att säga god natt för jag ska nog lägga mig och se sista avsnittet på säsong 5 av MacGyver nu innan jag måste sova. Dags att börja kolla efter säsong 6 och 7 snart också. Skönt att det bara är två säsonger till jag ska inhandla, sen har jag hela serien. yay :)  jaja, I´m off to bed. god natt ;)

Snabb fotorunda

Åh, jag kan inte sova, riktigt varför vet jag inte men känner mig rastlös och jag har provat allt möjligt för att kunna slappna av, men inget verkar funka. provar att sitta här en stund och hoppas att det hjälper. Känns inge bra att inte kunna sova nu, ska ju upp på tisdag och jag vill ju inte vända på dygnet nu. Men tänkte posta lite bilder från min korta fotorunda i söndags kväll, men när jag hade publicerat inlägget så såg det jätte konstigt ut, så jag testar igen nu då.
Dessa tre bilderna blev till på den lilla rundan jag gjorde, Maja och Friskis kom och kollade vad jag gjorde, dom små nyfikna rackarna =)



Söndag

Idag har jag inte gjort så mycket, har suttit och pillat lite med layouten här, skulle vilja ha en bra bild på mig att ha i headern istället för Lauren, men attans att man aldrig blir tillräckligt bra på bild :) Sen så har jag lagt in en liten profilbild, inte världens finaste bild menmen. =) Man skulle vilja gå på en fotografering och få lite finare bilder på sig själv. hmm, kanske ska önska mig det i födelsedagspresent. =) Skulle vara jätte kul också, men om det skulle bli bra bilder vet jag inte, hihi. på tal om fotograferingar, så har jag funderat länge på att om någon är intresserad att bli fotograferad av mig så skulle det nog finnas möjlighet till det, Så det är bara att höra av sig till mig, behöver träna lite och skulle vara bra att ha till min portfolio sedan. Jag gör detta gratis pga av att jag är nybörjare och inte kan så jätte mycke än. Inte för att jag tror det blir någon som vill, menmen man vet ju aldrig, bra att ha det där så om det skulle vara någon som titta in.

Jag har också funderat mycke på ett bra namn som jag skulle kunna använda mig av, som blir mitt "artistnamn" Jag har inte riktigt hittat nått bra än, jag har kollat lite på vad mitt namn blir på alviska, men det blir inge bra det heller. Petra är lite svårt att göra om till ett smeknamn också, Petra betyder ju klippa, och det är ju inte så jätte bra det heller. Har ni något förslag på ett kul namn?

Kvällens efterrätt

Gjorde ju som sagt Johannas sommartårta till efterrätt ikväll, och den blev mycke populär här i familjen. Mycke god var den. Lite bilder på resultatet ser ni nedan. Nu ska jag fortsätta se på Kate&Leopold.
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Kajsa

Image and video hosting by TinyPic
Så här mysigt hade jag och Kajsa det i onsdags eftermiddag

Inte mycket som hänt på dom senaste dagarna, då vädret inte har varit det bästa tyvärr, så ut och fota kan man ju inte göra, eller man kan, men det är ju inte lika kul när det är grått och trist. Men idag ska jag iallafall göra Johannas Sommartårta så det ska bli spännande att se hur det blir. :) Sen till kvällen blir det nog någon film, så det blir en riktig myslördag detta :)

Happyface

Titta vad jag kunde hämta ut idag *happyface*
(Det är en postertavla på Lauren Graham för er som inte ser vad det är :) )
Image and video hosting by TinyPic

Torsdag

Halloj! Dagen som varit har varit helt ok, sov ganska länge idag så det var skönt. Får passa på nu eftersom jag nästa torsdag ska till restaurangen. Men det var så skönt att jag slapp det idag, men det känns lite konstigt för jag har en liten känsla av att det var idag jag skulle börja där på torsdagar med, men jag är nästan säker på att chefen där sa att det var nästa torsdag. jaja, hoppas att det inte är så :)  Gårdagen var jätte mysig, då jag skulle träffa Emmy, vi hade pratat om att kanske åka in till hamnen och ta en glass, men när jag gick upp så spöregnade det, så det skulle ju inte vara så kul då. Men jag kom på att det var ett tag sen vi hade en filmdag, och detta var ju den perfekta dagen för det också, och det ville hon gärna göra också, så jag åkte och mötte upp henne med cykeln, och så gick vi till affären och hyrde en film och köpte lite chokladmousse och åkte hem till mig. Det var jätte mysigt, men man var ju dyngsur när man kom hem igen.
Vi pratade också om vad vi ska göra dessa två veckorna som vi ska ses på innan hon går på semester, så det blir våra två sista nu.:( usch så tråkigt, men vi kommer ju inte sluta ses helt, utan vi kommer ha lite mailkontakt och så. Vi kom på att vi kunde gå på bio och sedan äta på en grekisk restaurang efter, och både ville se SATC filmen, så vi kollade upp när det skulle passa, och när vi höll på att beställa biljetterna så stod det att man skulle hämta dom idag, och det kunde ingen av oss göra tyvärr, men jag ska kolla lite i helgen om jag hittar nått bättre. Skulle vara jätte trevligt om det blev av.

Tvättdags

Image and video hosting by TinyPic

Solnedgång

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Jag tittade ut genom mitt fönster för ett tag sen och när jag såg himlen se ut som på bilderna ovan kunde jag inte låta bli att fota den. Lite jobbigt att när man blivit så fotointresserad och det kommer upp fina motiv så kan man inte låta bli att ta fram kameran =) Med dessa säger jag också god natt, ska upp tidigt imorrn och jag är sjukt trött redan, så jag ska nog ta och lägga mig nu.

Fotolista

Har inte så mycket att skriva om just nu, så jag tänkte ge er en liten lista och då inom foto, såklart =)

Vad har du för kamera?
Jag har en Nikon D40, och kompaktkameran Sony DSC-W80

Är du nöjd med din kamera?
Ja, absolut, det blir mycke fina bilder och man behöver inte göra så mycket för att det ska bli det, men det är ju inte bara kameran som jobbar, det är ju en person bakom också

Favorit motiv att fota?
Macro och porträtt tror jag

Vad har du för kamerautrustning?

Nikon D40 med kitobjektivet AF-S DX 18-55 mm och AF-S DX 55-200 mm,
kameraväska, minneskort på 4gb

Vad för fotogrejer finns på din önskelista?
Macroobjektiv, stativ, enfärgade bakgrunder, studioblixtar, ja, allt som man har när man fotar i studio. Attans att allt sa vara så dyrt bara :(

Vilken är bästa bilden du tagit?
hmm..svårt, men just nu gillar jag DENNA


Om du skulle få fara till ett ställe och fota precis vad du ville en dag, vart skulle du fara & vad skulle du fota? :)

Till New york helt klart, och jag skulle nog fota staden med alla skyskrapor. Annars LA vore coolt.

Vad är ditt drömjobb?
Fotograf (just nu iallafall)

Drömfotojobbet?
Få göra en photoshoot med Lauren Graham, men skulle nog kissa på mig om det hände haha ;)

Om dagen

Ja, dagen har varit helt ok, men det var lite nervöst inför mötet idag, men det gick bra. Men är lite halvnöjd ändå.
Vad vi kom fram till var att jag är på restaurangen till jag går på semester v 28. och jag kommer att börja gå dit på torsdagar igen som jag gjorde förut, då också på samma tid som förut alltså vid 14-16, och det känns väl sådär, men det var ca 3 torsdagar så det ska väl gå bra, så sista dagen blir torsdagen v.27, efter det har jag semester till v.32. Jag ska också kolla lite på om det finns någon utbildning man kan gå inom foto, men tyvärr så har ju dom flesta haft sina sista anmälningsdagar nu, men tänkte iallafall se om det finns något kvar. Annars om det inte blir skola till hösten så blir det någon slags praktik, jag var välkommen tillbaks till restaurangen som en plan B ungefär. men jag hoppas att vi kan hitta nån slags utbildning, för jag vill ju satsa på att försöka bli fotograf någon dag, så det känns lite jobbigt att då kanske gå tillbaks till restaurangpaktik.

Imorrn blir det praktiken och sen så ska jag träffa Emmy, men vi ska nog inte göra så mycket, ta en glass och prata lite.

Filmrecensioner

 WE DON`T LIVE HERE ANYMORE

Första gången i mitt liv som jag har stängt av en film som jag kollar på,och efter ca 5 min också. Denna var kass och riktigt tråkig, jag fattar inte att jag har lagt denna på listan ens, minns inte ens att jag gjort det. Kollade också in trailern efter den, om den såg bra ut där, men nope. Nu såg jag inte hela, men den var nog tråkigt till slutet. Se en annan film är mitt råd ;)

Betyg:







GEORGIA RULE

Denna var lite bättre än den ovan, men inte jätte bra heller, men det var bra skådespelare och helt ok story, lite allvarlig sådär, kändes lite som om den hade en mening med filmen om att man skulle tro på sina barn. Mycke mother & daughter relationship över filmen.(vilket inte är negativt) En film man kollar på en gång tyvärr.

Betyg:

Pirrigt inför veckan

Image and video hosting by TinyPic
Fy vad tråkigt och jobbigt det är att helgen är slut, men förhoppningsvis så går veckan fort, det är nog helg snart igen.
I veckan ska jag till restaurangen som vanligt men på tisdag så skulle det bli ett litet möte då min mentor på misa kommer, en från den nya AF och så självklart chefen på restaurangen, hon på nya AF sa att hon kanske skulle fråga om det finns en chans för en anställning, men jag hoppas verkligen inte att det finns, för jag vill ju helst inte vara där längre, vill ju försöka satsa på fotografin nu, och gå en utbildning/kurs inom det. Men jag tänker också om chefen säger att jag kan få jobb där, vad jag ska göra då, ska jag ta det då även om jag inte vill, bara för att få pengar, men det är väl inte så bra det heller, ja, det är lite pirrigt pga dessa tankar och vad som sägs på mötet.

Söndag

Image and video hosting by TinyPic
Himlen utanför mitt fönster såg ut så här i förgårr kväll. Vackert =)

"Försov" mig lite idag, gick upp vid 12.30, så det var lite tråkigt att jag sov så länge, man sover ju då bort halva dagen, inte så kul inte, men sen så fick jag ett litet ryck och började vattna våran gräsmatta och alla träd och buskar vi har, då vår gräsmatta var jätte gul, så den skrek nästan att den ville ha vatten :) Sen har jag inte gjort så mycke mer, ska väl ut igen strax, får passa på när vädret är så bra. :) Tittade förresten klart på alla avsnitt av Days igår, 5 avsnitt på raken, det har aldrig hänt förut, men det var ju inget på tv igår heller så det kan ju ha varit därför ;) Jaja, ut igen var det..

Jordgubbar

Image and video hosting by TinyPic
Jordgubbar någon?

Nu på kvällen har jag sysselsatt mig med att se på Days, hade inte sett nått avsnitt på hela veckan, förrens idag, så nu har jag sett tre på raken och har äntligen torsdagen och fredagens kvar att se. Imorrn vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på, blir kanske nått liknande som idag, ligga på gräsmattan med bok. :)

Sommar

Image and video hosting by TinyPic 

Åh, vad det är härligt med sommar och ledighet, då kan man ligga i gräset med en bra bok och bara njuta av stunden =)Så låg jag för en liten stund sen. Härligt!

Lite babbel

Kom precis tillbaks till datorn efter att ha legat i sängen och sett en film, och ska nog strax gå och lägga mig också, känner mig rätt trött. Imorrn vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på, sitta ute i solen kanske. Och som jag hade förväntat mig så blir det ingen fotografering med vännen i stan i helgen. Jag känner att jag inte orkar bry mig längre, det blir så här jämt. Tråkigt är det menmen, orka slösa energi på någon sådan person. Jag har också nu börjat känna av pollen, är nog gräspollen jag känner av, för det är det nu, så det är riktigt jobbigt. Och man ska ju inte ha fönster eller dörrar öppna, men det går ju inte med denna hetta som varit, helt omöjligt, men är så tacksam över medicinen Clarityn, då den är lätt att ta som bara smälter i munnen, jag och medicin går inte ihop, fråga bara mina föräldrar ;)

Jag fick också reda på i onsdags att jag och Emmy inte kommer att träffas längre på grund av att jag inte har rätt till Lss lagen, så vi har bara en månad kvar att träffas såhär, sen så kommer vi nog inte tappa kontakten helt, då vi bor i samma komun, och vi kommer ha mail kontakt och så där, men jätte tråkigt är det, för nu kommer vi nog inte träffas så jätte mycket. Tog lite bilder på henne när vi var inne i stan, men tyvärr så blev dom inte så jätte bra. shit! Det blev bara tre st med henne och den bästa av dom, blev den sämsta i kvaliten, så det var riktigt tråkigt. Detta är ett bra exempel på att man ska ta MÅNGA bilder, men nu visste jag ju inte om hon ville bli fotad, och jag ville ju inte göra henne obekväm, även om hon visste att jag tog bilder på henne, det låter kanske konstigt , menmen hoppas ni fattar vad jag menar iallafall. =) Såg förresten Amanda Jensen och Daniel Karlsson på tunnelbanan när vi var inne i stan, dom såg så kära ut så ;)

Slänger in en bild på lilla Maja som jag tog idag innan jag stänger ner.

Stockholm

Slänger in några bilder från gårdgane i stan =)



   

Vilken dag

Åh, äntligen är man hemma igen, det har varit en rätt så lång dag, med restaurangen på morgonen, sen träffat Emmy då vi gått en bra bit i stockholm, och jag hade ju en jätte tung väska typiskt, kom hem vid 17, och var inte hemma länge då mamma ville till skärgårdsbåtens dag, och jag ville väl det också även om jag var sjukt trött och ont i fötterna, men fick ju ingen glass i stan så nu hade jag en chans till:) men tänkte inte stanna där så länge, kolla runt lite och ta en glass, och sen åka hem, jag och syrran bestämde oss att börja gå hemåt vid 21, men först så skulle hon hämta hennes väns skylt som hon skulle ha med imorrn till kompisens student. när vi väl var hemma så kom ena grannen och knacka på och sa att vår minsta katt Maja (som har varit borta i två veckor nu) var borta vid fästningen, så vi åkte dit så fort som möjligt, och såg henne nu i skogen, och vi försökte fånga in henne i bilen, men första gången så rev hon mig på handen, shit vad det gjorde ont, och det var lite djupare än jag har blivit riven förut, och när jag var hemma sen och tvättade såret så stank det verkligen järn, och jag har aldrig varit med om nått sånt förut att det luktade så mycket. :( men Maja kom undan tyvärr, andra gången vi var SÅÅ nära att få in henne i bilen, men när precis så när syrran höll fast henne i halsbandet så att hon inte kunde rymma igen, så när hon nästan var i bilen så pissade hon ner syrran och så gick ju självklart halsbandet sönder och Maja försvann in i skogen igen, gud vad jag svor där, det var ju så nära, efter det var det jätte svårt att få tag i henne. Vi försökte få tag på mamma som fortfarande var på båtens dag, så att hon kunde komma och hjälpa till. Och när mamma till slut kom så fick hon försöka ta tag i Maja och det tog ju ett tag, jag och syrran satt i bilen förberedda att åka, då vi började höra steg som kom närmare och närmare, det lät lite läskigt, lite som i en skräckfilm =D Sen såg vi mamma komma med Maja i famnen, men jag och syrran ville inte titta för om hon nu skulle slita sig och springa iväg igen, men som tur var så gick det bra nu. phuu, men hon var så rädd så i bilen sen, men så skönt ändå att hon nu var på väg hem igen med oss. Nu får hon vara hemma i några dagar, så detta inte händer igen iår iallafall. Men konstigt nog så var Maja på samma område som förra året hon var borta. Men det är otroligt skönt att hon är hemma igen, man blir ju jätte orolig då hon inte kommer hem på några dagar. Kom hem vid 22:10 och jag är helt slut, har varit igång sen 07.00 imorse då jag gick upp. Så skönt att man är ledig imorrn och inte ska någonstans.

Texten kan vara lite osammanhängande, är trött så jag orkar inte tänka och läsa igenom det så noga :) Sorry for that =)

Isvatten


Så här såg mitt vatten ut för ett tag sen, och jag som var så törstig fick vänta med att få mitt vatten :) Det är ju lite svårt att dricka det när allt bara är is.

Kollar just nu på en film på tv3 som heter Cake, den har bara hållt på i 10 min så jag vet inte om den är bra än, det ska iallafall vara en komedi, men ser nog inte hela ändå, det är ju Christine 21.55. Imorrn så ska jag till restaurangen igen som vanligt, sen så ska jag träffa Emmy, men vet inte direkt vad vi ska hitta på, skulle vilja ta en glass tror jag, har varit sugen på en mjukglass i tre veckor om inte längre, och när jag skulle köpa en på väg hem, så var det för tidigt med det, och nu när jag hade chansen igen i torsdags, så skulle dom precis tvätta maskinen. :) Men jag kom också på att jag gärna skulle vilja åka till platsen jag har tänkt ut som ett förslag om det blir så att jag kommer att fota vännen i helgen, och jag har aldrig varit där så det skulle vara kul att se hur det ser ut live. Funderar också på om jag ska ta med kameran imorrn också, men får se om den får plats i min väska, den är rätt full just nu med alla arbetskläder, skor och så där.

Ingen ork

Image and video hosting by TinyPic

Usch så jag känner mig blaaha just nu, ingen ork alls i kroppen, och så ska man ju självklart till restaurangen imorrn. blää. jag kollade upp hur länge det var till semester tidiagare, 5 veckor!, det är ju jätte länge, men jag hoppas det går fort, 5 veckor kan väl inte gå SÅ långsamt, men fy vad jag gärna skulle ha varit ledig nu. Man orkar ju inte mycke i värmen som varit. Men jag är ju hellre ledig i början av augusti än att börja igen i juli.

Friskis är mitt allt

Har precis gått upp, jag har också snozzat sen kl 10, men vaknade upp nu av att jag började gråta, usch vilken hemsk dröm jag hade nyss, jag har aldrig vaknat upp och gråtit i hela mitt liv. Men tänkte att jag skulle försöka skriva ner drömmen här innan jag glömmer den helt. Det jag minns då var att våran äldsta katt Friskis, var hos en i närheten där vi bor, hur hon kommit dit vet jag inte, men dom där hade tagit henne och haft henne till deras circus ungefär, där hon gjorde nått trick, och tillslut så fick vi ju reda på att Friskis var där, och åkte dit, men dom ville ju inte ge bort Friskis igen, för dom fick ju en massa pengar av att friskis hade blivit som den nya stora nyheten där. Sen minns jag inte så mycket av vad som hände där, men sen så var vi där med advokater och inspektörer, som gick och såg om dom "nya" ägarna gjorde nått fel, men efter nån timmes stående där och såg på hur dom gick runt och kollade på allt, så sa dom till sist att "Det finns inget vi kan göra, Friskis är deras katt nu". Och där brast mitt hjärta i tusen bitar. Sen vaknade jag lite efter det. Och kände att det var så himla skönt att det bara var en dröm. Friskis är ju min lilla katt, och vi har varit som bästa vänner så länge jag kan minnas, vi kan vara sura på varandra ibland, hon har jämt kommit och tröstat mig när jag har varit ledsen, hon får en att skratta, hon är säkert världens klokaste katt. Och jag vet inte vad jag ska göra när hon inte finns mer för det är nog snart det, för hon börjar ju bli gammal, vi tror att hon är runt 15-18 år. Men jag hoppas på många år till med henne. Men jag börjar bara gråta när jag tänker på det, usch.

Det blev inte så kul inlägg denna gång, men ville få ner det innan jag hade glömt drömmen.

Tack

Ville bara säga tack till söta Johanna för den jätte fina layouten
Image and video hosting by TinyPic
*Bild lånad från Google

och dom tre sista..





Dom tre sista bilderna som blev bra nog att publicera, gillar att den svart/vita blev lite brusig, men jag har framhävt det lite mer, så det är meningen att det ska vara så.

Manuellt och veckan




Var ute med kameran ett litet tag tidigare idag, ville se om jag kunde få till nått med det manuella läget, det gick väl sådär, men jag får träna lite på det, tyvärr så har jag ingen handbok, bara en på franska, men mycke man förstår av det =) Inte ens en på engelska fick man med, så jag har fått prova mig fram med det mesta, men man vill ju gärna läsa om kameran för man missar nog en hel del utan den. så jag vet inte riktigt vad jag ska få tag på en, kanske gå in i någon fotobutik och fråga om dom har en. jaja.

Nästa vecka vet jag inte riktigt vad jag ska göra mer än att åka till restaurangen tisdag och onsdag, kanske träffa Emmy, men hon har fullt upp med skolan så det kanske inte blir av, vi skulle höras i morgon tror jag och se om vi kan klämma in nått. Men på tisdagen så skulle vi ha ett litet möte med chefen på restaurangen, min mentor och hon på nya AF om hur vi ska göra framöver, om jag nu inte har fel. men det blir inte så stort möte denna gång.

Studenten


Dessa bilder har inte jag tagit utan min pappa, då jag filmade när hon kom springandes mot oss och efter. Vi hade kommit överens om det innan, men hade gärna tagit lite bilder då också, men det är ju inte lätt att både filma och fota sammtidigt :) Lite kul att ena stunden började hon gråta av att hon var rörd och allt släpptes väl då när hon kom till oss och ena stunden skrattade hon. Men så kände ju jag med för två år sedan i juni. Men ville bara visa dessa. :)

Nu ska jag strax stänga ner och gå och lägga mig. Ni får sova så gott.
RSS 2.0
kommer strax..