Sängen nästa


Modell: Sandra
Foto: jag

Har inte så mycke att säga just nu, mår inte så jätte bra så jag ska nog strax bädda ner mig i sängen tror jag. Har hållt på lite med min hemsida idag bland annat och den är snart klar det är bara lite till som ska göras. Så kul men ändå lite tråkigt för det är ju så kul att hålla på med HTML, eller ja när allt går som man vill såklart ;) Ni ska självklart få se den sen när den är klar att visas =) Imorrn händer det väl inte så mycke, är klar med redigeringen av Sandras bilder så hon får väl dom imorrn. Det blir många bra när man tar bilder på henne även om hon gör en massa miner..Ne sängen var det. Natti natti.

I paketet gömde sig...


....en 77cm reflexskärm. Med en silver/guld sida. Grattis Johanna, du hade rätt ;)
Dåliga bilder I know men det var kallt så jag kunde inte stå där så länge och grannen var ute också. haha ;) Denna är köpt hos tvspelsweb.se för 199 kr eller med portot blev det 248kr, rätt billigt för en sådan stor. Blev lite chokad när jag såg hur står den igentligen var för jag väntade mig att den var mycke mindre. Men det är ju bra det ;) Den är bara lite jobbig att vika ihop men det lär man sig väl efter ett tag. Ska bli kul att testa den nästa gång man har en fotografering. Men man måste nästan ha en assistent som håller i den då det är lite svårt att fota och även hålla upp den där. :D Men det löser sig nog.

Lala on Letterman



Lauren var hos Letterman i onsdags för att prata om hennes Broadway show Guys and dolls. Hon såg fantastisk ut som vanligt, jag verkligen älskar när hon har rött på sig. Hon blir så vacker då. Man kan inte tro att hon fyller 42 nu i mars. Nedan en ny candid där hon är på väg in till Letterman, Ingen Lauren utan en kaffe i ena handen ;) Hon ska förresten få göra en helt egen sitcom i samma stuk som Men in trees. "ABC has given a production commitment to a new comedy starring Graham, who will play a self-help guru who teaches women how to live a stress-free life -- but struggles to follow her own advice when her boyfriend dumps her." Ska bli så kul att få återse Lauren i tv igen. Let it go ska den tydligen få heta :) Längtar så efter att få se den, och hoppas att den blir en succé.


Oh, love the light



Dessa två är mina favoriter så här långt, ljuset är fantastiskt på dessa även om dom inte är lika fina i detta format och även att blogg.se tar bort halva färgerna och kvaliteten. Blev nästan chokad när jag tittade på skärmen efter att ha tryckt av dessa bilder att ljuset blev helt magiskt. Visade även Sandra dessa i kameran och hon gillade även dom också mycke. Lite synd att jag inte kan visa er bilderna i orginalstorlek menmen. Kanske blir en i lite större format någon gång ;) Nä jag ska väl fortsätta med redigerandet så syrran kan få bilderna snart ;)

Paket på posten


Fick hem ett paket idag, vad tror ni gömmer sig i det? ;) Ingen jätte bra bild tyvärr men ni ser iallafall :)

Känner mig rätt stressad just nu, vet inte riktigt varför. Rätt jobbig känsla att känna sig så stressad fast man inte riktigt vet varför, jaja får hoppas att det försvinner snart. Har också varit i kontakt med en tjej som vill bli fotograferad av mig nu till vår som jag har sagt lite kort om här i något inlägg nedan, vi har också en liten grej som vi ska sammarbeta med som vi nu håller på och fastställer. Spännande ;)

God natt


Modell: Sandra
Foto:Jag


Hann redigera ett par st av bilderna jag och syrran tog igår sen tog det stopp för att jag var för trött.:) Men får fortsätta med det imorrn då jag förhoppningsvis är lite piggare och dessutom ska jag igenstans heller så :) Men nu tänkte jag bädda ner mig i sängen och kolla lite tv en stund innan jag sover, det är rätt avslappnande faktiskt att ligga och slötitta på något på tv:n och varva ner lite innan man somnar. Hörs förmodligen mer imorrn. Natti natti!

Ta bort finnar?

Tänkte komma med ett till redigeringstips och denna gången på hur man lätt tar bort finnar bland annat. Jag brukar använda verktyget som ser ut som ett plåster och så är det någon slags prickig linge i bilden också. Men den heter också Smart lagningspensel på svenska, vet inte riktigt vad det står i den engelska versionen. Men finns även en bild på den i min bild nedan, och det är den som är markerad eller vald. och sen väljer man en lämplig storlek på penseln, jag själv gör den lite mindre än själva pricken man ska ta bort är, för ibland om man har den större så brukar det bli ännu mer "sönder" Men det är bara att testa sig fram helt enkelt. Sen är det bara så enkelt att man klickar en eller två gånger på finnen så vipps är den borta.;) Sen så behöver man ju inte överdriva med att ta bort allt, utan jag tycker att man ska vara lite försiktig med det, och bara ta bort något som verkligen stör och inte heller ta bort födelsedagsmärken för det är ju en del av personen men med finnar och ev.blåmärken är ju där tillfälligt. Det ska vara så naturligt som möjligt för då blir det oftast snyggast. Är det någon redigering som ni gärna ser att jag tipsar om hur man får till det så kommentera gärna i det här inlägget om vad. Har också funderat på vad jag kan tipsa er ang fotografering men har inte riktigt kommit på något bra än, men dyker det upp något så skriver jag självklart om det här. men som sagt så får ni jätte gärna tipsa mig om det är något speciellt ni vill veta hur man gör så ska jag se vad jag kan göra.


Trött


Modell: Sandra (syster)
Foto:Jag

Är riktigt trött och håller på och somnar här känner jag men det är lite för tidigt att gå och lägga sig än även om jag ska upp rätt tidigt imorrn. Men tänkte se Sex and the city innan jag lägger mig för att sova så det får bli att man försöker hålla sig vaken tills dess iallafall, men sen när jag nu lägger mig blir jag väl pigg och rastlös som vanligt. Sen vet jag inte riktigt vad jag ska göra dessa få timmarna som är kvar av dagen, för jag är för trött för att sitta med min hemsida som jag för övrigt håller på och bygger.;) Och att redigera bilder på Sandra är jag också för trött för just nu. Men det ska bli skönt att inte behöva åka någonstans efter imorrn även om jag hoppas att jag slipper känna mig så här trött och seg imorrn. Ne nu sitter jag här och babblar om ingenting igen haha. Min cardigan kunde hämtas idag så den ska jag nog ha på mig imorrn :D Blir väl att jag tar en bild på den på torsdag då jag inte kommer hinna det imorrn då det är mörkt när jag kommer hem igen. Om ni nu vill se hur den ser ut på mig ;) 

Flower for you


Känner att jag vill ge denna blomma till söta Sandra just nu ;) Finns här ska du veta.

Sandra


Vi hann ut på vår lilla foto turen jag och syrran idag innan det blev mörkt. Och jag har hunnit redigera ett par st, ovan är nån slags behind the scene bild från dagen där Sandra ville hålla i trädet men den var ju lite taggig så hon höll på där ett tag för att göra så att hon inte gjorde sig illa..haha. Men det var helt hennes ide ;) Sen så var det en liten gran en bit bredvid och när jag såg den så sa ja Åh en julgran och hon trodde att jag menade den där grenen på bilden ovan. haha fin julgran då ;) Ikväll blir det lite firande av syster med god mat och tårta som hon gjorde innan vi stack ut. Fick tillåtelse att lägga in några bilder här så ni kommer att få se några till från vår session ;)

Grattis!


Idag tisdag fyller syrran hela 20 år, helt otroligt vad tiden går.:)

Hos mig har det inte hänt mycke alls därför den dåliga uppdateringen, har inte haft så mycke att visa eller prata om. Blir inte att jag åker till Åsa imorrn då hon bara behövde mig på onsdagen, så jag får en liten extra dag ledigt. Men imorrn kan det hända att jag och syrran har en liten fotosession, skulle vara kul att få testa den nya kameran på att ta lite porträtt och även få lite mer snyggare bilder på syrran självklart då den ovan är från min allra första session och även i början av mitt fotograferande, så nu blir bilderna på henne säkert mycke finare om man fick med henne ut ett tag imorrn. *hoppas hoppas* Nu tänkte jag lägga mig i sängen och mysa till sista avsnittet på säsong 6 av MacGyver. =(

Old touch


Modell:Aho
Foto: Jag

Kollade igenom mappen med bilderna från fotograferingen med Aho och den ovan gillar jag mycke på nått sätt vet inte riktigt vad det är, eller så är det helheten kanske ;) Gav bilden en gammal känsla och gjorde bilden lite åt det bruna och även gav den lite brus och en texture om jag inte minns fel. Jag är otroligt sugen på att få ta en massa nya porträtt nu när jag har en "bättre" kamera även om det inte är kameran som gör jobbet såklart men ändå och har ju även nu ett bättre objektiv för porträtt också som är mitt 28-75mm´s. Men fick förresten en förbokning eller vad man nu ska säga på en fotografering som då blir till vår i veckan, så det var riktigt kul så det hoppas jag blir av. Hon är även en vän till Lovisa som jag fotograferade i nov och en av hennes kommentarer i mailet var detta:"Jag blev alldeles tagen av de fina bilderna du tagit på Isa! SÅ snyggt gjort!" Man blir ju så himlans glad när man får höra positiva saker om sånt man gillar att göra, det gör ju också så att man vill fortsätta med det. Och att jag har haft det jätte jobbigt i gymnasiet med att inte veta vad jag vill göra och sen att hitta fotograferingen bara sådär och sedan få en massa fina kommentarer om det, ja det är så att man blir rörd ;) Sen att jag bara är i början av min karriär och bilderna kanske inte alltid är perfekta och sen att få en bröllopsfotograferings förfrågan bara några månader efter att jag börjat fotografera, det är helt sjukt. haha.:) Men vill ju bli bättre och lära mig hur kameran fungerar lite mer så jag håller på och letar lite kurser som jag förhoppningsvis kan börja gå nu till hösten om man kommer in och allt är bra. Det skulle sitta fint det så kan jag bli ännu bättre.

Friskis


Denna tog jag för någon vecka sedan då jag precis hade kommit in genom dörren efter att ha hämtat posten tror jag. Och Friskis satt i fönstret och kollade ut. Här ville hon ha mat för hon brukar spänna upp ögonen sådär då. Här hann jag inte ens kolla in i kameran eller kolla inställningar då jag visste att hon skulle hoppa ner vilken sekund som helst vilket hon gjorde precis efter att jag tagit denna bild. Så den är inte så jätte bra igentligen men ändå är den rätt kul iallafall för mig som känner henne ;) Och jag kunde bara inte slänga bilden.

Strax blir det mat och det ska bli gott för jag är hungrig och det blir en av mina favoriter idag, enligt mig Sveriges nationalrätt, köttbullar, potatismos,gräddsås och lingonsylt. Mumms ;) Även om jag nu inte äter köttbullar men ändå. hihi.

Canvas & Cardigan


Föräldrarna ville ha Maja bilden som en canvas så jag fick beställa en sådan och den kunde hämtas igår. :) Tyvärr gick det inte att fixa en canvas hos Crimson, vet inte vad som är fel där för jag laddar upp bilden men sen så händer det inge mer, irriterande. Så det fick bli från Extrafilm istället gick bra det med.

Kunde även idag beställa en cardigan från Gina Tricot  *Bilden är klickbar*





Bilden är från ginatricot.com

 

Shopping



Beställde lite kläder igår,
två tunikor och en mössa och halsduk och idag fick jag veta att dom levereras inte förrens i början av april, APRIL! Det är helt sjukt. Verkligen jätte konstigt system dom har, man tycker ju att det vore ju enklare att skicka iväg så snabbt som möjligt så har man ju det klart. Men dom kanske inte får in kläderna förrens då. Jaja konstigt är det iallafall. Men sen är det ju jätte jobbigt när man väntat så länge och så passar inget och man får skicka tillbaks det. Men jag hittar sällan kläder ute i affärer så jag kan mest handla på nätet om jag ska ha några kläder över huvudtaget ;)

Bilder från halens.se

Laundry day


Håller på och tvättar just nu och den första maskinen är nog klar nu så efter att jag har skrivit detta inlägg ska jag ner och hänga upp det. Och varje gång jag tar en bild i vårt hus så blir jag lika irriterad på dessa färger föräldrarna valde att sätta upp på väggarna när vi flyttade hit, Dessa gula och guloranga tapeter blir det inte så fint ljus med. Så nu vet jag iallafall vilka färger jag inte ska ha i min framtida lägenhet. jag vill ha ljusa färger :) som vitt, brunt, beige ljusgrått typ. Haha det kliar som attan i fingrarna att få inreda sin egna lägenhet.;)

På väg tillbaks




Ovan är några av dagens bilder, försöker få tillbaks min inspiration så jag tar bilder på lite allt möjligt och jag känner att den är på väg nu så det känns ju kul. Men skulle vara kul att fota en massa porträtt igen, men har ingen i närheten som skulle vilja ställa upp. Någon som är intresserad så hör gärna av er ;) Annars är det rätt dött på händelser just nu och det betyder ju mindre bloggandes, men i början på februari borde det ju hända lite mer med tanke på att jag ska hänga med Åsa på en bröllopsfotografering som assistent först i hennes studio och sen i stadshuset, så det ser jag verkligen fram emot att få vara med på. Men det har jag ju sagt ett par gånger nu redan ;) Nu är det Top model så det ska ses.

Trött


Bild tagen med min dåliga kompaktkamera ;)

Ja då var man hemma igen efter en dag hos Åsa inne i stan. Dagen fick rätt fort och jag fick idag ta ner hennes plastgran som hon inte hade hinnit ta ner nu efter jul. Och sen så satt vi mest och snackade en stund då hennes syster och vän var på besök idag också. Sen hjälpte jag Åsa´s syster med hennes bloggdesign. Ja det är väl det som har hänt idag, och resten av kvällen blir nog lugn för jag är rätt trött och seg. Nä ska väl kolla på Unga mödrar nu.

Måndag


En gammal bild

Har nu bråkat med internet ett bra tag men nu verkar det som om den gör som jag säger :) Får hoppas att den fortsätter att göra det resten av kvällen. Ja min måndag har inte varit någe händelserik dag, har mest bara varit. Imorrn bär det av till Åsa men skickade ett mail ang morgondagen för att se om hon skulle vara i studion men har inte fått något svar än. Börjar bli lite orolig då hon brukar vara rätt snabb med att svara tillbaks. jaja får jag inget svar så får jag väl skicka ett sms imorrn bitti, vill ju inte åka hela den långa vägen och så är hon inte där. Ska väl kolla runt lite nu och sen blir det väl att gå och lägga sig snart. Usch har verkligen inte någon lust till något just nu känns det som, men ändå är man rastlös och vill åka iväg och göra en massa. hm..riktigt jobbig känsla det.

Tavlan uppe


Har inte kunnat vara inne på datorn så jätte mycke idag eller ja på söndagen då mamma har hjälpt mig att försöka fixa mina bilder som jag har i datorn då den började bli lite full, så det har förts över på min externa hårddisk och även på några cd skivor, men allt är inte riktigt klart än. Men medans hon höll på med det så monterade jag tavlan som ni ser här ovan med bilden som jag fick av syrran i julklapp och här är också en av ramarna som kom med hem från lördagens shopping på IKEA. Den ser rätt liten ut på bilderna men är rätt stor och lång.:) Visst blev det läckert? ;) Ne ska väl gå och lägga mig igen och så få man hoppas att jag kan somna snart också.

Min lördag



Jag har haft en jätte bra och kul dag på Ikea med mamma och syster, det är inte ofta vi kan åka dit då det är rätt långt att åka men nu gick det rätt fort då det har kommit upp en ny väg, men iallafall så kom vi dit runt 13 tiden och väl inne så gick det rätt fort det också då vi visste vad vi skulle ha. Det var rätt mycke folk men ändå så kunde det ha varit värre så det var ju skönt att det gick så fort och så smidigt. Jag köpte lite ramar till bland annat new york postern jag fick av syrran i julklapp, så får hoppas att den passar nu och inte bråkar :D men det skulle inte förvåna mig om den gör det. Sen stannade vi på Mcdonalds och åt lite lunch efteråt innan vi åkte hemåt.


Jag smygfotade Sandra (Syster) i bilen lite ;) She had no idea. haha



På väg hem sen så började solen gå ner och det var en sånt härligt ljus där ett tag så jag sa i bilen att det skulle säkert bli jätte fina porträttbilder nu om man hade en fotografering, för det var ett lila/rosa ljus över himlen och vattnet. Jag såg verkligen bilderna framför mig. Riktigt vackert, nästan att man blev irriterad att man inte hade någon fotografering just då :) Men det kommer väl fler liknande chanser hoppas jag. Dock så är inte bilden ovan med det härliga ljuset. men den är tagen inne från bilen i världens fart.


Smygfotade syrran lite mer på hemvägen igen ;)

Love my new camera house btw! Den ger ut ett sånt härligt ljud när man trycker av bilden varje gång, låter mycke härligare än min förra D40:n. <3 Nu ska jag ta och lägga mig i sängen och kolla lite film och äta lite choklad. Mumms. Ni får bilder på ramarna imorrn då jag tänkte försöka få upp NY bilden.

Samantha Who? & IKEA



Någon som såg premiären för Samantha Who? igår? Det är riktigt kul att se Melissa igen som är känd för oss Gilmore fans som underbara sookie. Och serien verkar ju vara helt ok den med så det blir väl att man ser den nu, kommer iallafall ge den en chans.

Kom hem för inte så länge sen, har som sagt spenderat dagen på IKEA med mamma och syster och jag tog självklart med mig kameran så jag ska strax föra över bilderna till datorn och se om det blev några bra. Kommer ett inlägg med dom senare isåfall. :)

Hemma



Denna lilla sak hittade äntligen hem till mig idag, så det blir väl att kolla in den lite mer imorrn, ska lägga in batteriet över natten så den är klar när jag sen vaknar :) Är för trött för att läsa om den nu,annars så skulle jag säkert gjort det. Låg på golvet ett bra tag efter att jag hade fotat kameran lite snabbt innan jag kunde ta mig upp för det var så skönt att ligga där. Ja så jag ska nog strax stänga ner och lägga mig och kolla på Satc sen blir det nog att sova, annars så har det inte hänt så jätte mycke idag. Men imorrn måste jag nog ta och städa lite och sen blir det nog som sagt att kolla in kameran lite mer. Can´t wait! ;) Ne jag ska nog fixa till det sista innan satc börjar.

Mycke prat


Mejlade pappan om bröllopsfotograferingen jag hade fått förfrågan om
igår och undrade lite om allt var ok då jag inte hade hört något på ett tag och fick idag se ett svar från honom på mejlen, frågade också om det var 100 att dom ville att jag skulle fotografera hans dotter´s bröllop, för det lät som om det inte var 100 än att dom hade bestämt sig för vilken fotograf det skulle vara eller nått sånt. och detta fick jag som svar: "Jag är ledsen om jag inte uttryckt mig klart. Det är dig vi vill ha som bröllops fotograf." Det gjorde mig väldigt glad men ändå riktigt nervös även om jag har vetat detta ett bra tag, men nervositeten kom tillbaks förmodligen. =) Det jag blir nervös över att detta blir mitt första riktiga fotografjobb som jag även får betalt för och att det är ett bröllop gör mig mer nervös då man inte får tabba sig, tänk om alla bilder blir fiasko. Men jag vet ändå att det kommer gå bra, jag har ju verkligen en fantastisk möjlighet att fråga Åsa nu när jag praktiserar hos henne och även få fotografera lite när hon är på bröllopsfotograferingar så då har jag ju en chans där att testa inställningar och även vinklar och allt det där, men det är ju lite begränsat då jag inte kan gå och ta över hennes uppdrag och ja ni förstår säkert vad jag menar. Men jag är inte sur för det då jag nu får se hur hon arbetar vid ett sådant här uppdrag och även få en massa bra tips. Funderar även på om jag ska inhandla mig en reflexskärm och skulle säkert behöva ett till minneskort. haha tar aldrig slut det här. Men ett minneskort behövs det nog för ett 4gb som jag har nu räcker nog inte så jätte långt med för ett bröllop, för kameran kommer nog gå i ett är jag nästan säker på ;) Och en reflexskärm vore inte dumt det heller att använda på porträttbilderna, så ja får se hur jag gör. Får fundera lite mer på det innan jag bestämmer mig.

Mitt kamerahus har jag inte kunnat hämta ut än då jag inte har fått nån avi eller sms, och när jag skulle kolla var mitt paket är någonstans, fantastisk grej förresten ;) så verkade inte den funka på sidan där jag köpte kameran, så idag tänkte jag testa och se om det funkade på postens hemsida och där kom det upp som tur var, men det verkar som om dom har sökt mig men dom brukar ju bara skicka avi eller ett sms. och jag har nu vaknat av att det ringt på hemtelefonen i två dagar men jag har inte hunnit svarat, kan det ha varit dom? Mottagaren ej anträffbar vid leverans. Försändelsen aviseras. står det nu på senaste uppdateringen och mitt paket har även blivit fel sorterat någonstans så det blir försenat, åh galen jag blir på posten ibland att dom inte kan läsa vad det står, men dom kollar väl bara hastigt det är väl därför det kommer fel ibland kan jag tro. Jaja får se om det dyker upp något i brevlådan imorrn då. Jaja får iallafall hoppas att den kommer fram innan denna vecka är slut.

Mår för övrigt mycke bättre idag, men har lite huvudvärk fortfarande. Så jag ska strax bädda ner mig i sängen och kolla på ett avsnitt av MacGyver innan jag ska sova, har kommit halvvägs in i säsong 6 nu. Så tråkigt när det är slut sen för det tar nog ett tag innan jag har säsong 7 hemma, usch det är den sista säsongen till och med. himla tråkigt :( hihi. Men på lördag så bär det iväg till IKEA, så det ser jag fram emot. jaja blev rätt mycke text och babbel idag, hade tydligen rätt mycke tankar i huvudet  ;) Vi hörs när vi hörs.

Varför?


Mår fortfarande inte jätte bra, känner mig fortfarande rätt yr och har en världens huvudvärk så det blev tyvärr inte att åka till Åsa idag vilket var jätte tråkigt för jag hade ju sett fram emot att åka dit igen. Varför ska jag bli sjuk just nu för. Men tänkte att jag skulle ju inte kunna göra mitt bästa där heller när jag mår så här och jag kände att jag inte vågade åka iväg när jag känner mig så yr, inte kul om jag skulle svimma på väg dit eller något. Men gick faktiskt upp och gjorde iordning mig för det kunde ju bara vara någon morgonsjuka, men efter ett tag så kände jag att det inte gick. Så jag har legat i soffan och sovit det mesta, rätt skönt det även om jag inte känner mig bättre :(

Första paketet här


Pappa kunde hämta ut denna idag, mitt batterigrepp till D90 som inte har kommit än tyvärr men hoppas att jag kan hämta ut den imorrn eller på onsdag, någon gång i veckan iallafall.:) Känner mig inte på topp just nu, trött, mensvärk och lite yr. :( Så toppen när man ska iväg till praktiken imorrn, så jag hoppas att det känns bättre imorrn bitti. Annars vet jag inte vad jag gör. Jag och mamma skulle också till Ikea efter 16 imorrn, men det blir i nästa vecka istället för det är ju inte så kul att gå där och inte må bra. Så det ser jag fram emot och hoppas att jag hittar en massa fina ramar. Ne nu ska jag fortsätta kolla på 90210 igen.

Fotoalbumet


Denna lilla sak kom i brevlådan idag så nu ska Lovisa få sitt album snart :) Riktigt kul att göra detta även om jag fick pussla en hel del och fick byta album också då det igentlligen skulle vara en pocket men det gick inte så bra att få till det med dom stående bilderna så jag fick ta ett lite dyrare album och försökte få till det så gott jag kunde. Testade även att göra min egna lilla hemgjorda fotostudio för första gången. Blev ju rätt bra :) Får hoppas att Lovisa gillar det lilla albumet också.


Sommaren


Detta är en gammal bild från när jag inte hade fotat så jätte länge, rätt mysig även om jag säkert har kunnat ta en lite bättre bild nu. Vi stod ju inte direkt still här med båten heller så man fick vara snabb också. Men jag valde denna då jag har börjat längta till sommaren igen, känner att jag tröttna på mörkret och kylan nu så det får gärna bli vår snart, älskar när man känner att det börjar lukta vår i luften och det börjar bli varmare och alla fina blommor kommer upp. Och man känner sig också mycke gladare och piggare. Sen börjar det ju närma sig allt roligt man ska göra i sommar, först bär det ju av till Sundsvall men det blir till påsk som jag tycker att det ska bli jätte kul, få lite omväxling och även att få träffa faster och kusinerna igen. Och sen den 30 maj åker jag och familjen till Italien då pappa fyller 50 så då ville han göra något extra, och det längtar jag också till mycke för tänk vilka mysiga bilder det kan bli där eller jag hoppas att man får en massa fina bilder, det kan ju gå åt pipsvängen självklart men någon/några mysiga bilder hoppas jag att jag får med hem så kanske man kan göra någon förstoring och hänga på väggen. Och sen att få åka till Italien igen är ju inte fel det heller och bara ta det lungt och mysa. Vi skulle landa i Rom och sen skulle vi bila ner till Sorrento där vi ska bo. Härligt härligt :)

Guys and dolls


Här är ännu en bild som är ny med Lauren, som är från hennes Broadway show som har premiär i mars. Guys and dolls heter den och det inte ofta man ser Lauren som blondin, :) hon var iallafall jätte söt i det och även i klänningen hon har här. Att man inte bodde i NY eller kunde bara åka dit för det hade ju varit fantastiskt att kunna gå på showen. Men en glad nyhet är ju att hon ska till Sundance igen om några veckor igen för att promota sin film Arlen Faber, så då brukar det ju komma ut en massa fina bilder och klipp därifrån. Hon var ju där förra året med Matthew Perry för att promota deras film Birds of America. Ne, nu ska jag sluta att snacka om Lauren då det inte är en blogg om henne precis :) Men man kan ju inte låta bli att nämna henne när det kommer ut nya grejer om henne. Men det kanske inte är så intressant för er att veta, eller?

Idag har det inte hänt mycke heller tyvärr, sett lite på tv mest idag och det blir väl det mer senare. Lite synd att kameran inte hann komma fram innan helgen för då hade man ju kunnat leka med den men eftersom den skickades igår så :) Men nästa vecka ska väl jag kunna testa den förhoppningsvis. Så då kanske min inspiration kommer tillbaks när jag har en fin ny kamera och kanske även något litet klipp då man kan filma med den. ;)  Ne, jag ska väl kolla runt lite och så får jag se vad jag hittar på sen.

Liten GG reunion,yay!


Lauren Graham var på "Becky Shaw" premiären den 8 januari och detta såg jag nu när jag tänkte kolla in lite forum innan jag stänger ner för idag, men inte hade jag trott att det hade kommit en massa nytt med henne, då jag brukar kolla in forumet varje dag efter nyheter och bilder, men sen när man inte gör det på några dagar ja då finns det en massa nytt :)
och titta vilka hon stötte på där då, inga mindre än Kelly och Edward. En liten Gilmore Girls reunion! Yay! Ser dom inte fantastiska ut.


Bilder: lauren-online

Nytt på väg



Detta är vad jag nu har bestämt mig som jag funderat på så det knakat i några veckor och har nu även skickat efter, en Nikon D90+ett batterigrepp. Men köpte bara huset så inget objektiv hänger med den här gången, Har ju några hemma redan, och den blev ju lite billigare utan objektiv också. Fick ett mejl idag att den har skickats redan, så jag borde få den i början av nästa vecka. yay ;) Ovan en liten video där proffsfotografen Chase Jarvis fick testa kameran innan den släpptes.

Inte så lyckat





Inte mycke att skryta om kanske, men här är några av dom bilderna jag tog idag för att försöka få tillbaks min inspiration, men vet inte om det blev så lyckat. Har inte suttit vid datorn så mycke idag ingenting nästan då jag har varit så trött så jag låg i soffan och somnande där några gånger :) Ska strax bädda ner mig i sängen då jag fortfarande är trött. Annars har det inte hänt mycke idag förutom att hon på AF ringde idag och hörde lite om hur det gått med min praktik hos Åsa, när man har väntat och väntat på hennes samtal i någon månad så ringer hon när man minst anar det. Sen så har jag varit i kontakt med Åsa ang om jag var välkommen dit igen efter denna ledighet vilket jag visste att jag redan var men man vet ju aldrig. Så på tisdag ska jag dit kl 12-16 och sen blir det väl dit på onsdagen också. Sen så sa hon att hon hade en bröllopsfotografering den 7 feb som jag får hänga med på, det är ju en lördag men det gör ju inte så mycke då det är något kul man gör, och dom flesta bröllop är ju på en lördag. Kul kul =) Ne ska nog ta och stänga ner tror jag, har bestämmt mig om grejen jag snacka lite om i inlägget nedan, men berättar nog lite om det i ett inlägg imorrn när jag inte är så trött förhoppningsvis.

Vilka problem

Har inte varit på humör för att blogga, dels för att det inte blir så mycke fotograferat just nu och så har det varit fullt upp med att försöka få till ett fotoalbum och även så funderar jag över en sak också eller igentligen två saker och jag kan inte bestämma mig riktigt, men det är väl rätt bra att jag funderar länge då det inte är så bra att bara göra det på impuls. Vill ju gärna ha det, men är rädd att jag kommer bli besviken men tänk om jag nu inte blir det. *suck*  hihi, vilka problem man kan ha =) Återkommer om detta när jag har bestämmt mig för vad jag ska göra. Tänkte gå och duscha nu så har jag det gjort.

"Some people fall in love. I had to crash into it"

HOW TO DEAL
Drama/komedi/Romantik

Trodde först att den här skulle väl vara jätte tråkig och fjantig men blev överraskad efter ett tag att så var inte fallet, den var faktiskt ganska djup. Skilsmässor, dödsfall, graviditet m m, denna film avspeglar allt detta genom ett par familjer med olika samband. Hade dock varit lite bättre om inte Mandy var med, gillar inte henne så jätte mycke. Så den kan kännas lite fånig men det är min smak och tycke det. Men en helt ok film ändå.

Betyg:




Bilder: Discshop.se/Lovefilm.se

Frusna kajsa


En av mina bilder från dagens lilla fotorunda som är på Kajsa som jag mötte vid dörren när jag var på väg in. Hon frös nog lite då det såg ut som om hon blev lite irriterad att jag började ta kort istället för att släppa in henne :) Blev inte några bra bilder idag tyvärr som väntat, får se om jag får till några snart om min inspiration kommer tillbaka. Blir nog lite filmmys strax då två nya filmer kom i brevlådan idag :)

Bröllopsfotografering



Modell: Carina
Foto: jag


2009 hoppas jag blir ett år då jag får mycke träning på mina bröllops bilder, även om bilderna ovan är från min första Trash the dress fotografering som andre fotograf och assistent till Åsa. Längtar så efter att få följa med Åsa nu när hennes bröllopfotograferingar börjar igen, en är redan nu i januari, ska bli riktigt spännande och kul. Sen har jag ju fått en förfrågan om jag kan fotografera ett bröllop som ska vara i juli som jag har berättat lite kort om här i bloggen ett tag sen, men jag har inte hört från pappan på ett tag så jag vet inte om det blir av eller så, men tänkte nog själv höra av mig igen snart då det börjar ju närma sig och jag åker ju till Italien i maj/juni så det kanske är bra att höra efter iallafall. Detta blir ju helt utan Åsa och även mitt första betaljobb så det känns ju lite pirrigt, men ska bli jätte kul ändå, hinner ju testa och förhoppningsvis lära mig lite från Åsa innan dess. Men blir det inte av att jag ska fotografera det bröllopet är det ju inte hela världen det heller, min chans kommer nog ändå :) Försöker att inte hoppas för mycke.

Gick ut ett tag och tog lite bilder för ett tag sen men tyvärr inte många och jag vet inte om dom blev så bra, tänkte föra över dom till datorn nu och kolla på dom.

Svacka

Känner mig inte alls på topp just nu och har inge fotoinspiration så det har inte blivit mycke nya bilder. Det känns som om jag har fotat varenda cm flera gånger här i närheten Så då känns det inte så kul och gå ut och fota även om jag såå gärna vill det. och lite jobbigt är det att ha denna svacka just nu då jag måste testa mitt nya objektiv så mycke som det går för att veta om jag ska behålla det eller inte, just nu ligger det på 50/50, får nog ta tag i det imorrn och sticka ut och testa det så mycke det går även om jag inte har så många idér eller roliga ställen då det bara är en massa skog här nästan. Jaja får se hur jag gör. Så det kan bero på detta om det inte blir så många bilder här just nu men jag hoppas att min inspiration kommer tillbaka snart. Funderar kanske att ha en ny tävling, är det något som lockar? Vad skulle ni då vilja vinna. En fotografering, en tavla med en av mina bilder eller något annat?

IKEA


Har inte många nya bilder att visa tyvärr, då det hinner bli mörk innan man stiger upp typ :) Nu längtar man till sommarens fina ljus och då är det ju ljust dygnet runt nästan. Love love love. Idag händer inte mycke, ska fixa en beställning på en layout och sen ska jag nog försöka få klart skivan med bilderna på Helena & Mattias så jag kan skicka iväg dom nästa vecka. sen igår så pratade jag och mamma om att åka till IKEA snart då jag är så sugen på det för att köpa hem en massa ramar för där har dom fina och billiga vad jag har hört, tyvärr så har jag inte hittat någon bra affär som har bra och fina ramar, bara Gallerix men där kostade dom lite för mycke tyvärr så jag hoppas att jag hittar ramar på IKEA som jag gillar, då blir det nog att jag köper hem ett lager om dom är billiga och bra ;). Blir ju inte att vi åker dit så ofta då den ligger så långt bort så det blir en dagsutflykt varje gång. Det är så tråkigt :( ne här sitter jag och babblar på känner jag, ska väl sätta igång med något vettigt att göra. Trevlig helg!

Fina svart/vita bilder?

Är rastlös och vet inte riktigt vad jag ska hitta på då det inte är så mycke kul på tv så jag kommer här med ett litet redigeringstips på hur jag gör mina bilder svartvita lättast och snyggast i photoshop.

Jag använder mig bara av övertoningskartan när jag ska ändra mina bilder till svartvita då jag tycker att den gör bilden mycke finare från början än om man bara använder sig av Tunna ut eller skift+ctrl+U men sen kan man ju använda sig av dom andra också och sen själv lägga dit kontraster och så, men med övertoningskartan gör ju att bilden redan får lite kontraster även om man får lägga till lite extra ibland. Nedan ser ni vilken skillnad det blir på båda sätten och jag har heller inte gjort extra kontraster nu så ni ska se vilken skillnad det blir genom att bara använda dom olika sätten. Kanske inte syns när man kollar först men den högra har LITE mer kontast i bilden än den till vänster, testa gärna ni själva med egna bilder så kanske ni ser skillnaden lite mer. Kolla också först att er färgpalett (där ni väljer färgen ni ska jobba med) ska vara i färgerna svart och vitt och den svarta överst annars så blir det bara konstigt..
Copyright Petra

Och övertoningskartan hittar ni här (klicka för att se den större)
bild-justeringar-övertoningskarta och klicka sedan bara ok

Ny layout



Ser bloggen inte ut så här så testa med att uppdatera sidan.


Fy så skönt att jag äntligen har fått till min layout här nu på ett ungefär sen ska jag också lägga till och förbättra i mina menyer men det blir nog imorrn eller så, för jag spyr snart på alla dessa koder. Blää. =) Men vad tycks, blev nöjdare än min andra layout men det har mest med att göra med headern men ändå. Har även lagt in en bild på kameran jag använder i ena menyn och även gjort så att man kan klicka på den och så kommer man till min utrustning som man kan läsa om. Har även ändrat lite där idag och dom senaste dagarna så kolla gärna in där om ni vill veta lite mer om vad det är jag använder mig av inom fotoprylar. Men som sagt så har jag lite småsaker kvar att ändra på så det kan se lite konstigt ut på vissa ställen, allt är inte klart än, men ser ni något som ser fel ut så får ni gärna hojta till, kan ju vara något jag missat. Men gud så skönt att det mesta är klart för jag har verkligen velat ha en sådan här design i evigheter nu. *Doing the Happy Dance*

Nu tänkte jag kolla runt lite och sen leka lite i photoshop, gjorde ett nytt nr av min "tidning" för någon dag sen men när jag nästan var klar så hakade ps upp sig och jag var tvungen att stänga ner innan jag hade sparat det, så jag ska se om jag får till den igen, vilket jag hoppas för jag blev rätt nöjd med den.

Allt sket sig


Kan säga att mitt 2009 inte började så himlans bra, allt sket sig där vid bryggan och bilden ovan var den enda som blev ok, men ändå inget att hänga i granen heller och ja det är mycke lättare än sagt att fota fyverkerier. Så då vet man vad jag inte ska fota då ;) menmen man kan ju inte kunna allting här i världen. Friskis skulle hänga med oss till bryggan förresten och hon har aldrig gått längre än några meter innan vägen är och nu gick hon glatt över och en bit till, men vi ville inte att hon skulle hänga med så vi fick försöka få hem henne igen. Hon skulle ju ha fått en hjärtattack om hon var med oss. Och sen blev det stressigt med stativet och alla sa att jag skulle flytta mig och skynda mig för kl var snart prick, och sen så vet jag inte vad som hände för det gick inte att ta bild med min fjärrutlösare, så efter 3 min så blev jag så less att jag packade ner kameran igen, jag provade först med min kompaktkamera och även att filma men det gick ju inge bättre det. Ja allt sket sig som sagt redan från början. Så jag är lite på dåligt humör just nu så jag tänkte lägga mig i sängen och kolla nått MacGyver avsnitt så man kan tänka på annat innan man ska sova. Det sägs ju att hur dom första min är av året så kommer också resten av året bli, så om det är sant så kommer hela mitt 2009 gå åt pipsvängen,hmm..
RSS 2.0
kommer strax..