Lördagens middag och efterrätt
KASSLER BOMBAY
500 g benfri kassler
1 purjolök
1 röd paprika
1 banan
1 liten burk ananas
1 liten burk mandarin
3 dl grädde
1 msk curry
2-3 msk chilisås
1½-2 dl riven ost
Skiva kasslern, stek dom om du vill. Lägg kasslerskivorna i en stor form, varvat med purjostrimlor, paprika och frukten. Blanda och häll över grädde, curry och chilisås. Strö över den rivna osten.
Lägg in den i ugnen i 200 grader. Gratinera 20-25 min.
Servera med kokt ris, salta jordnötter, isbergssallad, tomater, gurka och apelsiner.
Tips: Packa det varma riset i en vanlig, väl inoljad sockerkasform. Vänd upp formen på ett fat. Fyll mitten med jordnötter och lägg strimlad sallad och bitar av tomat, gurka och apelsin runtom.
BLÅBÄRSPAJ
Pajskal
3 dl vetemjöl
3 msk socker
100g smör
1 ägg
Smuldegstoppingen
3 dl vetemjöl
150g smör
1 dl farinsocker eller strösocker
1 ägg
½ dl flagad mandel
Frysta blåbär (eller om man har tillgång till skog kan man gå ut och plocka där)
Blanda ingredienserna till pajskalet och pressa ut den i en pajform, låt stå kallt i ca 30 min.
Blanda smuldegstoppingen. Lägg i blåbär och socker i pajskalet och täck med smuldegen.
Gräddas i 200 grader i ca 25 min.
Severas med vaniljsås eller glass.
Rekomenderar er att testa kasslern, för den är riktigt god ;)
Låter väldigt gott.. Och blåbärspaj som e sååå gott=)Fina bilder!!
glömde säga vilken snygg design du gjort=)
Tack Johanna, ja, paj är gott, men denna var sådär, har ätit en godare ;)
Blev en liknande layout från min Lauren sida ;)
Ser otroligt gott ut, man blir riktigt hungrig nu.. hihi... =)
mm ser mumsigt ut :)
Ska testas nån gång, believe it!